Program a registrace

Konference na téma výroby piva se pořádají po celém světě.
Pouze v městech a zemích, kde má vaření piva dlouhou tradici, však nabídnou jedinečné zkušenosti, které určují cestu k úspěchu.

Proto v Praze a Českých Budějovicích pořádáme konferenci Pivo Bier Ale FORUM 2019.

Registrace účastníků

Na každý den konference se lze registrovat:

a/ prostřednictvím jednoduchého formuláře v této aplikaci a webové stránce

b/ prostřednictvím emailu:produkce@pbaforum.cz

c/ telefonicky včetně dotazů na mobil: 724572616 – Daniel Helmich

d/dotazy k přednáškám, které tlumočíme do češtiny: 602371721 – Pavel Borowiec

 

Pivo Bier Ale Forum 2019

Kongresové centrum Praha

úterý 29. ledna 2019 9.00 až 17.00

Komorní sál III. patro

Registrace od 8.30 ve foyer Jižního sálu  III. patro

Zahájení konference 9.00

Význam profesionálního pivního sommelierství

Proč jsme založili Asociaci profesionálních pivních sommeliérů?

Pavel Borowiec

Jak se nejlépe naučíte rozeznávat cizí vůně a chutě

Boris Gadzov, společnost FlavorActiV (GB)

přednáška včetně dotazů bude tlumočena do češtiny

Akreditované kurzy pivního sommeliérství

informace o otevření prvních kurzů od března 2019

Miloš Hrabák, Pavel Robek

 

Výběr kvalitních surovin pro výrobu piva

Představení nové odrůdy českého chmele Most

Jindřich Křivánek, Hop Products (ČR)

Představení odrůd anglických chmelů pro New England IPA a další pale ale

Andrew Whalley  Charles Faram (GB)

Kvalita kvasnic a faktory, které ji ovlivňují

Petr Košin, Budějovický Budvar n. p.

 

Jižní sál III. patro – sekce C

Prezentační prostor pro 30 posluchačů je součástí výstavy PBA EXPO 2019

Zahájení 13.00

Stavba pivovarů

Moderovaná diskuse na téma Stavba pivovarů

Václav Potěšil – Pivo Praha a hosté

Filtrace a stáčení piva

František Bílek, majitel firmy Bilek Filtry

Jaromír Hart, obchodní ředitel Nate–nápojová technika

Aktuální trendy v balení piva

Vlado Volek, ředitel Institutu obalové techniky SYBA a hosté

závěr 17.00

Zájemci o účast si zajistí místo v sále registrací zde:

Registrace účastníků 29. ledna Kongresové centrum Praha

středa 30. ledna 2019

Kongresové centrum Praha 10.00 až 17.00

Jižní sál III. patro – sekce C

Prezentační prostor pro 30 posluchačů je součástí výstavy PBA EXPO 2019

Zahájení 10.00

Suroviny pro výrobu piva

Speciální slady

BEST Malz

 

Nové odrůdy chmelů  ČR a Anglie

Jindřích Křivánek, Hop Products

Andrew Whalley Charles Faram

 

HopzOil, chmelové silice

zástupce společnosti Beerex

 

Wethops – nový chmelový produkt

Libor Čeleda Brelex

 

Sušené kvasinky

Jan Nevelös, zástupce značky Lallemand pro ČR

 

Úprava vody a čiřidla

Adam Johnson Murphys and Son

 

Provoz pivovaru

Zakládáme pivovar, zřizujeme celní sklad, exportujeme pivo

Sanitace a hygiena v pivovaru

Ecoluxin jako základ péče o pivo v pivnicích a restauracích

zástupce společnosti  Tradelin

 

Komorní sál III. patro

Zahájení 14.00

Prezentace piva na sociálních sítích

Tomáš Jindřišek, managing partner

digitální a mediální agentury Dark Side

Pivo a víc aneb pivní turistika 

Pavel Borowiec

vydavatel časopisu Pivo, Bier & Ale

 

Zájemci o účast si zajistí místo v sále registrací zde:

Registrace účastníků 30. ledna KCP Praha

čtvrtek 31. ledna 2019

Sál Rožmberk Clarion Congress Hotel – České Budějovice 10.00 až 18.00

registrace od 9.30

zahájení konference 10.00

úvodní slovo Petr Dvořák

ředitel Budějovického Budvaru n. p.

Hlavní téma:

Fenomén Craft Beer

Zachování pivovarského řemesla a éra craft pivovarů

Tim Webb (Anglie)

Export a import piva z craft pivovarů v Evropě

Rick Kempen (Nizozemsko)

 

Pro vášeň sládků

Senzorická analýza piva s použitím Aromastifte

Frederik Amrhein, Institut Romeis (Německo)

Znalost cizích vůní a chutí v pivu zajistí úspěšný prodej

Boris Gadzov, společnost FlavorActiV (GB)

 

Tekuté chmelení za studena

zastoupení Glacier Hops Ranch (USA) pro Českou republiku

 

Dokvašování piva v lahvích a zrání piva v dřevěných sudech

Nathan Wisniewski, Fermentis

Jak jednoduše analyzovat pivo

Jakub Vlček, Budějovický Budvar n. p.

 

Pivní styly současnosti

Bitter, Pale Ale, IPA – Jeff Evans (Anglie)

Sour beer – Lorenzo Dabove (Itálie)

 

Workshop

Moderované ochutnávky zahraničních pivních stylů

Uskuteční se u sedmi stolů formou diskuse.

Vzorky čepovaného a lahvového piva z českých i zahraničních pivovarů

budou k dispozici dle vlastního výběru v degustačních sklenicích.

Členění jednotlivých stolů

– pale ale a IPA

– stout a porter

– český ležák

– belgický ale

– kyselá piva

– německá piva

– praktické cvičení cizí vůně a chutě

Diskuse se zúčastní zahraniční účastníci konference Tim Webb, Lorenzo Dabove, Jeff Evans, Rick Kempen, Luc de Raedemaker, Simonmattia Riva, Masa Kaji, Harald Schieder, Boris Gadzov.

Českou republiku budou zastupovat Jan Šuráň, Aleš Dvořák, Ivan Chramosil, Michal Voldřich, Michal Kuřec a Pavel Borowiec

Závěr: 18.00

Zájemci o účast si zajistí místo v sále registrací zde:

Registrace účastníků 31. ledna Clarion Congres Hotel / České Budějovice

Registrovaným účastníkům zašleme podrobnější údaje o prezentacích a výběru vzorků piv pro workshop.

Registrované pivovary mohou přivézt vzorky svého piva k senzorickému posouzení a diskusi.

Před registrací se, prosím, seznamte s ochranou osobních údajů.